BRXS Blog

Blog van BRXS

Leer meer over vastgoed en beleggen

Real estate bite-size news and updates

Hoe investeren in vastgoed met weinig geld

Kan je beleggen in onroerend goed met weinig geld? Heel simpel, JA! Het is zeker mogelijk om in onroerend goed te investeren met een klein bedrag. Hier leggen we je uit hoe.

Passief inkomen: De 5 beste ideeën om te verdienen in 2022.

In dit artikel gaan we dieper in op wat passief inkomen is en hebben we de beste manieren geselecteerd om een passief inkomen te verdienen.

Inflatie is pijnlijk voor je spaargeld!

De inflatie is torenhoog met 9.7% in Maart 2022 volgens cijfers van CBS (centraal bureau van statistiek). Dit is de hoogste inflatie in meer dan 40 jaar, sinds april 1976 om exact te zijn.

Studentenhuis te koop met vergunning in het centrum van Delft

Het BRXS platform biedt een unieke investeringsopportuniteit aan: een vergund kamerverhuurpand te koop in het centrum van Delft dat al volledig verhuurd is en een heel sterk huurrendement heeft.

Hoe een studentenhuis kopen en verhuren?

In dit artikel gaan we dieper in op het kopen van een studentenwoning of kamerverhuurpand. We bespreken de voordelen van een studentenwoning als belegging, enkele belangrijke punten die specifiek gelden voor een studentenhuis kopen, waar je ze kan vinden en we bekijken ook in detail een aantrekkelijk kamerverhuurpand te koop in Delft op BRXS.

5 belangrijke redenen om een huis te kopen en verhuren

Een huis kopen voor verhuur is een hele populaire manier om een passief inkomen op te bouwen en te profiteren van de stijgingen in de huizenmarkt op de langere termijn. In dit artikel kijken we naar de meest belangrijke voordelen van direct investeren in een huurwoning. 

Huis kopen en verhuren. Hoe begin je eraan?

In deze blog focussen we op alles wat je moet weten en waar je aan moet denken als je zelf een huis wil kopen om te verhuren. En natuurlijk beginnen we met het rendement, want waarom zou je er anders aan beginnen als het je niets opbrengt.

Investeren in vastgoed voor beginners

Als je op zoek bent naar een gids over beleggen in vastgoed, dan zit je hier goed.

10 belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een appartement om te verhuren

Een appartement kopen en verhuren is een populaire manier om je geld te beleggen omdat het je een passief inkomen oplevert dat voor de rest van je leven blijft geven. Nu is het wel zo dat het niet zo niet zo eenvoudig en laagdrempelig is om een appartement aan te kopen voor verhuur. Het kan vrij veel tijd en hard werk vergen, en in vele gevallen heb je toch een aanzienlijke som geld nodig. In deze blog gaan we dieper in op de belangrijkste dingen waar je op moet letten alvorens te investeren.

Belegging in huurwoning: Wat zijn de voordelen? Hoe doe je het?

Kamerverhuurpand kopen als investering

Kamerverhuur is het verhuren van kamers in éénzelfde woning aan meerdere personen die geen gezin vormen. Dit is in vele gevallen een heel interessante investering omdat het rendement uit de huur hoger zal liggen dan indien je het volledige pand aan een persoon of gezin zou verhuren.

Hoeveel rendement kan je behalen bij het investeren in vastgoed?

Wat rendement kan je verwachten? Hoe bereken je het rendement op onroerend goed? En hoe vergelijkt het met de andere soorten beleggingen? Daar gaan we hier dieper op in en geven ook een voorbeeldberekening met een van de beleggingspanden op ons platform.

Hoe een beleggingspand kopen met weinig geld?

Een investeringspand kopen is een van de meest populaire manieren om geld te investeren in vastgoed. Het laat je toe om een passief inkomen op te bouwen en ook te profiteren van de stijgingen in de huizenmarkt op de lange termijn. In dit artikel geven we enkele andere manieren van hoe je eraan kan beginnen zonder geld of zonder eigen vermogen. 

Wat is onroerend goed?

Huizenprijzen dalen? Is dit een goed moment om te investeren?

Heb je het ook gelezen? De huizenprijzen dalen in het eerste kwartaal van 2022 met 2.1% vergeleken met eind vorig jaar. Verrassend nieuws? Ja, zeker als we al jaren berichten lezen van razendsnelle groei 🚀.

De eerste uitbetaling met Brxs!

Vorige week maandag (4 April 2022) hadden we iets speciaal te vieren. We hebben de eerste rentebetaling mogen uitkeren naar alle investeerders in ons allereerste pand → het Landlust appartement!

Looking for more?
Check out or drop us a note at to let us know what other topics or questions you’d like to see covered.
Want to get in touch?